Gelukkig hebben we The Wheels!

2 – 4 December

Eerste dagen in Brisbane

Terug op Hong Kong Airport voor de vlucht naar Brisbane. Ik ben lekker op tijd gegaan. Tot op heden is het vliegen niet helemaal zonder hindernissen  verlopen dus reserveer is maar tijd voor “wie weet wat”.

Haha, jawel, een visum voor Australië. Een aantal weken geleden heb ik dit online geregeld. Je krijgt dan een e-visum wat gekoppeld wordt aan je paspoort. Het nadeel hiervan is dat je geen papieren iets of stempel hebt. 

Ik zie de in-check mevrouw wat vreemd kijken en de vraag komt natuurlijk of ik een visum heb geregeld. Zij krijgt hiervan geen melding. Gelukkig heb ik de bevestigingsmail nog, weliswaar in het Nederlands maar de hoofdwoorden zijn voor haar duidelijk genoeg. 

Zij rommelt wat en het is opgelost. HULDE.

Lekkere vlucht van ruim 8 uurtjes en ik ben in Brisbane. Op zoek naar de trein, openbaar vervoer pas gekocht, Australische sim kaart in mijn telefoon en ik ben klaar om Brisbane te gaan verkennen.

In mijn Airb&b kan ik om 15 uur inchecken, het is nu 8 uur. Op zoek naar een goed ontbijt stuit ik op een “Pig n Whistle” waar ze een Full English Breakfast hebben. Check!! NO NOODLES TODAY!

Brisbane komt op mij over als een doorsnee westerse stad. De bekende winkels, veel souvenirs en activiteiten gericht op het vermaken van mensen. Heel vertrouwd en na Hong Kong ook best wel onwennig. Wat er ook is? Straatmuzikanten! Valt me nu pas op dat dat in Hong Kong eigenlijk niet bestaat. Tja, waar zouden ze ook moeten staan?

De afgelopen nacht heb ik gevlogen, helemaal uitgerust ben ik niet. Jahaaaa, Botanische tuinen! Niet dat ik dat leuk vind maar daar kun je vast wel een paar uurtjes slapen. Heerlijk, mijn rugzak als kussen, koffer voor een beetje extra steun en …… diepe slaap.

Dinsdag vier December is mijn eerste volle dag. Ik heb wat contacten hier maar nog weinig concrete antwoorden. Vroeg in de ochtend krijg ik een mail van Louise Denson. Zij organiseert de Jazz afdeling van The Griffith University en geeft Jazz Compositie. We hebben een koffie afspraak. 

Leuk en open gesprek over hoe hun University georganiseerd is. Zij hebben ongeveer 700 studenten en zij doceren “muziek”, niet echt klassiek of jazz. Officieel is het er wel maar alles beweegt zich door elkaar. Dat klinkt mij wel als muziek in de oren!

Hoe zij aansluiting vinden bij de jongeren van nu? Ik zie aan haar gezicht dat dat een ietwat onverwachte vraag is. Ook hier hebben ze aanbod genoeg en dus niet zo’n noodzaak om daar over na te denken. Ik vraag haar om in haar denken het systeem als uitgangsprincipe te verlaten en de student als vertrekpunt te nemen. Ze beloofd me hier morgen op terug te komen.

Ik mag een dag meedraaien in een examencommissie. Erg leuk om mee te maken. We praten dan ook door. Kan wel boeiend worden. Hun schoolsysteem bestaat uit 24 lesweken per jaar zodat de studenten ook tijd genoeg hebben om andere dingen te doen met hun muziek als alleen de University. Hier ben ik ook wel benieuwd naar.

Vandaag ook contact gehad met mijn hele “thuisteam”.  Vanuit Nederland wordt ik gecoacht door een team van drie mensen. Daar ga ik later nog uitgebreider over bloggen, maar het is ook wel gewoon super leuk om contact te hebben met hun. Goed oppassen met het tijdsverschil, haha. Maar alle drie zijn ze super waardevol. Er zijn zoveel dingen die goed moeten lopen met de website, social media, vertalingen en natuurlijk ook artistiek inhoudelijk. The Trip wordt ook omgezet in muzikale voorstellingen. Film, tekst en natuurlijk muziek. Ik kom er achter dat het best nog veel werk is om dit allemaal goed te doen. Heel dankbaar dat mijn “thuisteam” er is, super!

Ook aan het einde van de dag lekker gegeten in een cafeetje. Goed biertje ook overigens. Er staat een vrouw achter de bar met een onwaarschijnlijke stem en een onwaarschijnlijk Australische tongval. Zou het mij gaan lukken om haar te strikken een voice-over in te spreken?

Kortom, on the run in Brisbane. Maar mijn hemel, wat acht uurtjes vliegen over de aardbol voor verschil maakt. Moet nog even mijn draai vinden.

’s-Avonds zit ik in de Brisbane Wheels…..

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.